16/07/2020

Nu mondmaskers het nieuwe normaal zijn.

Ze zijn onmisbaar voor onze gezondheid, maar niet zonder gevolgen voor onze huid. Irritatie, puistjes, vlekken, eczeem, vette huid. Voor velen heel herkenbaar. Hoe kan je het comfortabel houden voor je huid?

Reinigen: Iedere ochtend en avond. Je huid reinigen is per defintie een onmisbare stap in je huidverzorging, maar eens zo essentieel bij het dragen van een mondmasker. Je ademt en zweet in je masker, hierdoor wordt een microklimaat gevormd en geraken de uitgangen van de talgklier verstopt. Met als gevolg, mee-eters en puistjes. Kies voor een zachte, kwalitatieve reiniging zonder parfums en gebruik lauw, eerder koud water!

Dep je gezicht droog met een propere handdoek i.p.v. te wrijven.

De constante wrijving van een mondmasker wekt een verstoorde huidbarrière in de hand. Dus ook een verstoorde PH waarde. Gebruik na het reinigen een PH- herstellende lotion!

Vermijd te harde peelings en ga ook niet overvloedig gaan peelen.

Vergeet je hydraterende & beschermende crème niet. Een goed gehydrateerde huid is een gezondere huid en dus ook weerbaarder tegen invloeden van buitenaf. Plaatselijk kan je op geïrriteerde zone’s een huidbarrière herstellende crème aanbrengen. Werkstoffen zoals hyaluronzuur en Ceramiden zijn hier onmisbaar.

Zonnebescherming blijft noodzakelijk. Ook al is de helft van je huid bedekt. Mondmaskers houden niet alle UV stralen tegen. Kies voor een luchtige zonnebeschermingscrème specifiek voor het gelaat.

Hou je masker droog! Wordt die te vochtig, vervang ze. Kies je voor stoffen maskers, was ze dagelijks.

BABOR biedt een groot gamma aan hoge kwalitatieve en professionele producten en heeft heel wat in petto voor jouw huid. Zoals de sterk geconcentreerde 7-daags ampullenkuur Beauty Rescue is de ideale hulp voor een gestreste en verzwakte huid. De werkstof Epocyl helpt de huid haar essentiële functies te herstellen, versterkt het huideigen afweersysteem, bouwt vochtafzettingen op en egaliseert oneffenheden.

Good luck!

#lovetohelpyou #babortotherescue

Deel dit artikel