02/04/2020

Dit is waarom je ’s morgens ook je gezicht best reinigt!

Ik krijg nog dikwijls de vraag: “waarom moet je ‘s morgens je gelaat reinigen? Ik draag toch geen make-up ‘s nachts en heb me pas de avond ervoor gereinigd!”
Vandaar dat ik jullie graag uitleg waarom het zo BELANGRIJK is!

De processen die zich overdag in je huid afspelen, gaan ’s nachts nóg actiever werken.
Dat betekent dat jouw huid zich vooral
’s nachts hersteld, vernieuwd en ontspant. Een schoonheidsslaapje is dus verre van een fabeltje: doe er je voordeel mee!

Overdag krijgt je huid het zwaar te verduren maar ‘s nachts heeft het alle tijd om zich te herstellen. Tijdens dit proces scheidt je huid de afvalstoffen die overdag zijn binnengedrongen af en komen aan de oppervlakte te liggen. Met water alleen kan je deze niet optimaal verwijderen. Dus stapelt zich dit op waardoor je verstopte poriën krijgt. Acné en huidveroudering krijgen vrij spel.

Ook dient de reiniging als voorbereiding op de verzorging die je aanbrengt. Je maakt je huid als het ware toegankelijker voor de actieve werkstoffen van je serum en dagcrème.

Redenen genoeg dus om de ochtendreiniging in je dagelijks verzorgingsritueel in te plannen.

Extra tip:
? gebruik lauw/eerder fris water ?
Hoe heter het water, hoe heftiger voor je huid!

Voor een frisse & stralende start van de dag ?

Succes ?

Welke reiniging bij jou past, hangt af van je huidconditie. Een olie, gel, mousse of melk. Verschilt van huid tot huid. Wij hebben een uitgebreid gamma. Wil jij graag weten welke reiniging bij jouw huid past? Neem gerust contact op.
☎️ 0473/903.903

Deel dit artikel